amazon prime ile satış

Turkiye’deki yerli markanızı Amazon.com üzerinden Amerika’da satışa sunun

Amazon’da başarılı olmak için bazı ipuçlarını derledik. Bunun için öncelikle, rakiplerinizi yakından inceleyerek başlayın. Hali hazırda Amazon’da varolan ve en iyi satan ürünleri inceleyerek kendi ürün ve pazarlama çalışmalarınızı geliştirmek için değerli bilgiler ortaya çıkarabilirsiniz.

En iyisinden öğrenin

Görseller, açıklamalar ve ürün detayları da dahil olmak üzere rakiplerin ürün sayfalarını nasıl yapılandırdıklarını analiz edin. Bu, müşterilerin ilgisini çekecek ürün sayfaları oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Doğru kelimeleri bulun

Rakiplerinizin sıklıkla kullandığı anahtar kelimeleri belirleyin. Görünürlüğü artırmak için bu ilgili terimleri ürün başlığınıza, açıklamalarına ve bullet point lere ekleyin.

Müşteri sorunlarını çözün

Rakip ürünlerdeki yaygın sorunları anlamak için rakip ürünlerin müşteri yorumlarını okuyun. Özellikle 2-3 yıldızlı yorumlar değerli bilgiler içerirler. Ürün tasarımınızı ve özelliklerinizi geliştirebileceğiniz alanları belirlemek için bu bilgileri kullanın.

En büyük rakiplerinizi belirleyin

Amazon’un “Sponsorlu ürünler”, “Bu ürünü satın alan müşteriler aynı zamanda satın aldı” ve “Müşteriler ayrıca alışveriş yaptı” bölümlerini keşfederek potansiyel rakipleri hızla bulun.

Reklam fırsatlarını keşfedin: Amazon Ürün Hedefleme reklamlarıyla hedeflenecek potansiyel ürünleri keşfetmek için aynı bölümleri kullanın.

Müşteri hizmetlerinde ustalaşın

Rakiplerinizin soru-cevap bölümlerini gözden geçirerek müşteri sorularını nasıl ele aldıklarını öğrenin. Bu, etkili müşteri hizmetleri stratejileri geliştirmenize yardımcı olabilir.

Bir ürün nişine dalmadan önce kapsamlı bir araştırma yapın:

Özet olarak: Rekabetinizi değerlendirin.

İlgili anahtar kelimeleri ve kelime öbeklerini belirleyin.

Satış trendlerini analiz edin.

Potansiyel maliyetleri hesaplayın (üretim, nakliye, gümrük, Amazon ücretleri vb.).

Bu faktörleri dikkatlice göz önünde bulundurarak, bir ürün nişinin kendi markanız için uygun bir fırsat olup olmadığını belirleyebilirsiniz.

Unutmayın, rakiplerinizi anlamak Amazon’da öne çıkmanın ve başarıya ulaşmanın anahtarıdır.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.