Amazon Seller Central hesabında adres, telefon vb. bilgileri güncellemek, daha doğrusu hesap bilgilerinizi güncellemek ciddi cesaret gerektiriyor. Çünkü Amazon, sadece bilgilerinizi değiştirdiğiniz için hesabınızı askıya alabilir. En azından bana öyle oldu.
Artık Seller Central’da hesap bilgilerini değiştirmek gerçekten çok tedirgin edici. Yakın zamanda kendi satıcı hesabımda adres ve telefon bilgilerini güncelledim ve ertesi gün, hesabım askıya alında.
Yani şu ekran görüntüsündeki yerde değişiklikler yaparken dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü Amazon’un en hassas davrandığı yerlerden biri.
The INFORM Consumers Act gereği olarak, Amazon satıcıların iletişim bilgilerini güncel tutmasını sağlamak zorunda. Dolayısı ile ben adres güncellemek suç mu diye ticket oluşturduğumda, sorun biz değil, kanunda gibisinden keyfimizden hesabı askıya almıyoruz diye cevap vermişlerdi. Adres bilgilerini güncelledikten sonra, güncellediğim adrese bir posta kartı gönderdiler ve çıkan verifikasyon kodunu sisteme girmem gerekti, ardından bir kaç saat içinde hesap geri açıldı.
Yani, posta kartını alana kadar satışlarınız duruyor. Dolayısı ile bu güncellemeleri yaparken Q4 (yılın son 3 ayı) yerine daha durgun zamanları tercih etmek daha doğru olabilir, satışlardan kaybı azaltmak için.
Bu arada yeri gelmişken, hatırlatayım, adres, telefon ve diğer biligilerinizi her zaman güncel tutmak sizin yararınıza çünkü Amazon rasgele( altında bir sebep olacaktır) sizden alış faturaları göstermenizi isteyebilir. Bu durumda sistemdeki adresiniz ile, fatura adresleri tutmadığında bu faturalarınızı kabul etmeyecektir. Dolayısı ile baya zor durumlara düşebilir, hesabınızı kaybedebilirsiniz.
Ayrıca, Amazon’da kullandığınız kredi kartınızın son kullanam tarihi geçtiğinde, iptal olduğunda, yine buradaki bilgi hatalarından dolayı hesabınız askıya alınabilir. Unutmamak gerekiyor ki, Amazon her ne kadar sizin satışlarınızdan çokça para kazansa da, hala sizin kendi platformunda satış yapmanız umrunda değilmiş gibi davranıyor. Örneğin, Amazon son yıllarda yaptığı değişikliklerle kötü niyetli satıcı hesabı açmak isteyenlerin sayısını yıllık 6 milyondan, 800 bine düşürdüğünü söylüyor.
Bunun getirdiği ve aslında daha öncede olan Amazon düzenlemeleri ile artık her bir satıcının kim ve nerede olduğunu görebiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken amazon da bir ürün detay sayfasında satıcının ismine tıklamak. Açılan satıcı sayfasında “Detailed Seller Information” bölümünde satıcı isim ve adresini görmek mümkün.